Založ si blog

Demokracia. . . demokracia?

Toto slovo, akoby bolo synonymom pre dobrý a bezstarostný život, zaručujúce slobodu doteraz nepoznaných rozmerov. Ale je tomu skutočne tak? V dozvukoch predpárdňového pripomenutia si 17. novembra sa naskytá otázka, nakoľko sme pokročili v našej demokracii?

 

Optimista by videl, isté nesporné výhody. Ako napríklad požívať výhod konzumného spôsobu života, možnosť cestovať atď.. Pesimista vidí bordel, ktorý prišiel ruka v ruke so západnou kultúrou a je zdesený smerom akým sa spoločnosť uberá.

Aká je však realita? Máme pocit, že rozhodujeme sami za seba? Že naše práva sú zastupované tými najpovolanejšími? Že niečo, ako cenzúra, je už len mýtus? Že pominula doba, keď sa ludia už nemusia za svoj názor obávať policajných obuškov? Sme skutočne na správnej ceste, od 17. novembra k budúcnosti?

Máme veľa možnosťí k lepšiemu životu, len akosi sa k tomu nezriedka pritrafí horká pachuť nadmernej byrokracie, slabej až v niektorých prípadoch rovnajúcej sa nule vymožiteľnosti práva, európskych cien a neúmerných slovenských platov, neschopnosťi meniť chod veci verejných okrem voľieb a zvláštny pocit zlatej klietky, ktorá však začína byť čoraz menšia, zvlášť pre strednú a chudobnú vrstvu obyvateľstva.

Môžme byť teda na seba hrdí a spokojní, s vedomím že kráčame správne ?

 

 

 

 

 

 

 

Národ masochistov

17.05.2011

Má u nás politika úroveň? A mala ju vôbec niekedy? Človek nemusí byť kandidátom vied, aby pochopil, že odpoveď znie nie. Tieto otázky sa snáď vynárajú pri každej obmene vládnej moci. Pri súčasnej pravicovej však akosi častejšie. Paradoxom je, že sme sa mali práve všetci dočkať významného kvalitatívneho progresu v oblasti politickej kultúry a čo je [...]

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 08:14

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 2872x
Priemerná čítanosť článkov: 1436x

Autor blogu

Kategórie